Begin januari opende Restaurant Fred** officieel haar deuren op de fonkelnieuwe locatie aan de Boompjes 41 in hartje Rotterdam en wij (Barbara en Kim) mochten daarbij zijn. Niet verkeerd om het nieuwe jaar culinair af te trappen met een vijfgangendiner bij een restaurant met twee Michelinsterren. En ondanks dat het al even geleden is, kunnen we ons de zalige gerechten en prachtige wijnen nog zo voor de geest halen. Een avond om nooit te vergeten!
Inrichting en sfeer
Het vernieuwde restaurant met uitzicht op de Maas is enorm stylish ingericht (wederom door Smeele Design). Er zijn mooie materialen gebruikt, zoals notenhout, leer en luxe stoffen in natuurlijke tinten. Het zorgt voor een intieme sfeer met internationale allure. Restaurant Fred telt 50 couverts en een ‘semi’ private dining voor 12 gasten. De zaak oogt ontzettend ruim, wat niet gek is met een oppervlakte van maar liefst 600 m2. Wat ons direct opvalt is de enorme open keuken, ook hier: wat een ruimte! Het zal niemand verbazen dat de kaaskamer (jawel een hele kamer enkel voor de kazen) én de geklimatiseerde walk-in winedome onze favoriete eye-catchers waren.
Foto 1: Pieter d’Hoop Foto 2 en hoofdfoto: Tony Perez
Het eten en de wijn
Ondanks dat het altijd een samenspel moet zijn van sfeer, mooie gerechten, voortreffelijke wijnen en uiteraard goede service spelen het eten en de wijn wat ons betreft wel de hoofdrol. Gelukkig konden we hier alle vakjes afvinken en waren ook de gerechten en wijnen geweldig. Van foie met rauwe coquille en Périgord truffel tot malse tarbot met ossenworst en een bereiding van A4 Wagyu beef met een perfecte dashi bouillon. Alles gecombineerd met zeer verrassende wijnen, waaronder een Belgische wijn van Wijndomein Beau Marais. Le Lapin de Beau Marais is een blend van Chardonnay en Pinot Blanc, met aanvulling van kleine percentages Pinot Gris en Zweigelt. Door mijn boek Wijnroutes Nederland & België heb ik sowieso een zwak gekregen voor Belgische wijn en ook deze is weer fantastisch (geïmporteerd door Vinetiq).
Tijdens de wijnproeverij bij Vroesenpaviljoen op 10 maart met Nederlandse & Belgische wijnen in de spotlight kun je kennismaken met Beau Marais. De laatste kaarten koop je hier.
Rotterdamse nuchterheid
Het team van Restaurant Fred** staat als een huis en zorgt voor een ongedwongen sfeer met Rotterdamse nuchterheid (daar houden we van), professionaliteit, kennis en een vleugje humor. Je voelt je hier absoluut op je gemak en zeer welkom. We hebben enorm genoten en of het eten lekker was? Je kan je hier haast niet beheersen om je bord af te likken, dus dat hebben we ook niet gedaan. En het fijne is, niemand kijkt je hier met scheve ogen aan. Restaurant Fred** is the place to be voor een relaxte avond gastronomische verwennerij!